dinsdag 1 april 2008

weekend 29/30 maart 2008

De eerste bic techno wedstrijd van het seizoen gaan doen in Ter Aar, een dorpje net ten noorden van Gouda. De koffie stond klaar toen we aankwamen

Op zaterdag was er een training voorzien samen met de Nederlanders.


De windvoorspelling gaf een 15 knopen wind maar ter plaatse bleken het er 20 met uitschieters tot 25 knopen te zijn.


Tijdens de training heeft Kjell zich al met onze noorderburen gemeten en hij was tevreden:goede boardsnelheid en toch zijn 7.8m² nog kunnen kontroleren.


Er werd getraind op opkruisen met zwaard en doorgeplaneerd gijpen, ook Clint heeft deze training meegedaan en beiden waren ze verwonderd dat er ook bij deze wind met zwaard opgekruisd werd.


Na de training zijn we samen met onze ZSC vrienden gaan logeren op een boerderij waar net de veestapel aan het uitbreiden was : pasgeboren lammetjes en kalfjes.


Op zondag was er dan de wedstrijd, iets minder wind dan zaterdag maar toch nog een dikke 4 beaufort afnemend tegen de late namiddag.


Kjell opende ongelooflijk met drie eenen na elkaar. Ook Imke ging vlotjes rond.


Na de lunch had Kjell wat last van vermoeide armen en krampen maar hij wist zijn eerste plaats veilig te stellen met 2 tweede en een derde plaats. Na aftrek hield hij 1 punt overschot op de tweede in het overall klassement.


Imke wist met haar fantastische Tushingham Mustang 5.2 zeiltje een fantastische 10de plek te pakken. Voor een 11jarige kan dit al tellen.

grtzs pat