maandag 28 april 2008

Oostende Bic techno 2

Zelf aan de arbeid en niet aanwezig op BK2 te Oostende evenals Imke die moest afzeggen wegens ziekte heb ik de wedstrijd een beetje gevolgd via berichtjes van Karen.
Thanx.

Helaas voor Kjell had hiij zich eerder deze week geblesseerd tijdens de turnles op school en met een pijnlijke rug windsurfen is niet altijd even aangenaam

Maar starten lukt altijd wel. ook hier weer een kanonstart.
De stukjes vielen helaas niet zoals het moest en Kjell strande op een gedeelde tweede plaats .
Daarom ook waarschijnlijk een iets bedrukter gezicht, ook de knagende rugpijn droeg hiertoe bij.



Kjell zij aan zij met de latere winnaar Jort, Proficiat Jort van heel onze familie.
Meer pics op windthings webalbum

grtzs pat

zaterdag 26 april 2008

need some time

ondertussen twee weken geleden dat ik gepost heb, Kjell heeft vorige week in Reeuwijk bij de U17 gewonnen.

Dit weekend door onvoorziene omstandigheden moeten werken en dus niet present op de BIC training en wedstrijd in Oostende (www.vvwinout.be/ ).

Deze morgen een telefoontje gekregen van Tommy dat de wedstrijd niet doorgaat vanwege geen water in de spuikom, naar het schijnt iets met een zoektocht naar een fiets.

Tevens een knappe reeks foto's gevonden op het net http://www.surfline.com/travel/photo_bamp.cfm?id=14207&ad=1

en wij maar klagen dat het koud was deze winter.

Morgen is er hopelijk wel de wedstrijd in Oostende

grtz pat




dinsdag 15 april 2008

Wedstrijd te Broechem



Zondag 13 april 2008 was er in Broechem de eerste manche van het Belgische Kampioenschap BIC TECHNO.


In de morgen liet de wind het even afweten maar na de lunch nam hij in kracht toe en kon er af en toe zelfs geplaneerd worden.


Imke wist met een mooie reeks een knappe 7de plaats overall te behalen niettegenstaande zij met een 5.2 zeiltje vaart (normaal is 6.8 toegestaan in haar leeftijdscategorie). Tactisch lukt er al heel veel maar met iets minder power in het zeil moet ze op boardspeed wat toegeven.Desalnietemin een puike prestatie van onze BEL22
Kjell wist een mooie reeks te maken met een uitschuiver in het midden van de wedstrijd:concentratie even minder en in de fout met een derde plaats tot gevolg.
de vier andere maches voer hij telkens van start tot finish aan kop.
De derde plaats was de aftrek en zo wist hij met 4 puntjes de overwinning op zak te steken.






grtzs pat

maandag 7 april 2008

Zaterdag 05 april 2008

FOTOTOESTEL VERGETEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In de gietende regen doorgereden met het idee "waar zijn we weer mee bezig" maar eens de grens over stopte het met regenen en klaardehet uit.
Kjell, Imke en Robin hebben wat gefreestyled met het resultaat dat de airjibes af en toe lukken, nu de fijne afwerking nog en ze kunnen aan het volgende project beginnen.
In de voormiddag was de wind een beetje onregelmatig voor mijn 100kg en een 112liter boardje maar later nam hij iets aan kracht toe en ging het beter. De wind was echter ook meer naar het Noorden gedraaid en het werd merkbaar kouder: gevoeloze handen als resultaat. Na nog wat bibberwerk toch maar gestopt en beginnen inpakken maar die twee ijsberen wisten van geen ophouden. Robin en Kjell bleven maar freestylen en regelmatig zwemmen. Ik krijg er nog kippevel van.

grtzs pat

zaterdag 5 april 2008

sessie donderdag 3 april 2008

Donderdag een korte middagsessie gedaan aan de Kabbelaarsbank. Kjell met Bic Techno en ik met formula. Enkele ups en downs gevaren gedurende anderhalf uur en toen was de wind op.

De snelheden waren niet bijster hoog:een goede 35km/h voor Kjell maar het was een ontspannende sessie en heel rustig op het water.
Raf

Carolien

Enkele ZSCers:Raf, Kristof en Carolien waren wat aan het lowwindfreestylen(pics komen nog)
Kristof
grtzs Pat

dinsdag 1 april 2008

weekend 29/30 maart 2008

De eerste bic techno wedstrijd van het seizoen gaan doen in Ter Aar, een dorpje net ten noorden van Gouda. De koffie stond klaar toen we aankwamen

Op zaterdag was er een training voorzien samen met de Nederlanders.


De windvoorspelling gaf een 15 knopen wind maar ter plaatse bleken het er 20 met uitschieters tot 25 knopen te zijn.


Tijdens de training heeft Kjell zich al met onze noorderburen gemeten en hij was tevreden:goede boardsnelheid en toch zijn 7.8m² nog kunnen kontroleren.


Er werd getraind op opkruisen met zwaard en doorgeplaneerd gijpen, ook Clint heeft deze training meegedaan en beiden waren ze verwonderd dat er ook bij deze wind met zwaard opgekruisd werd.


Na de training zijn we samen met onze ZSC vrienden gaan logeren op een boerderij waar net de veestapel aan het uitbreiden was : pasgeboren lammetjes en kalfjes.


Op zondag was er dan de wedstrijd, iets minder wind dan zaterdag maar toch nog een dikke 4 beaufort afnemend tegen de late namiddag.


Kjell opende ongelooflijk met drie eenen na elkaar. Ook Imke ging vlotjes rond.


Na de lunch had Kjell wat last van vermoeide armen en krampen maar hij wist zijn eerste plaats veilig te stellen met 2 tweede en een derde plaats. Na aftrek hield hij 1 punt overschot op de tweede in het overall klassement.


Imke wist met haar fantastische Tushingham Mustang 5.2 zeiltje een fantastische 10de plek te pakken. Voor een 11jarige kan dit al tellen.

grtzs pat