woensdag 6 mei 2009

Belgisch Kampioenschap round 1


Het weekend van 2 en 3 mei zag er vooraf niet al te denderend uit kwa windvoorspelling. Echter Eolus besliste er anders over:zaterdag een zwak limietwindje en zondag een goeie 5 a 6 beaufort zodat iedereen aan zijn trekken kwam.


Met ruim 42 deelnemers aan de start was dit een mooi veld voor de eerste ronde van het BK2009. Naast de oudgedienden die al enkele jaren meedraaien in dit wedstrijdcircuit waren er veel nieuwe gezichten van oa Hazewinkel, Beervelde, Alleman en Oostende, onze dank hiervoor aan de initiatiefnemers van de betreffende clubs.


Zaterdag was Imkes dag lichte wind zodat zij als lichtgewicht haar ding kon doen, met als beste resultaat een 4de stek. Op zondag was het wat moeilijker om met haar 37 kg toch te proberen de 6.8m² vast tehouden en de CR af te haspelen. Tijdens de eerste slalomheat besliste Imke om toch maar een kleiner zeiltje te nemen maar voor heat 2 stond ze er terug met haar 6.8m².


Ik denk dat Imke dit weekend een stapje gestegen is in het surfen en dat er nog mooie en leuke dingen staan aan te komen. Vooral op de gijpmanoeuvers moet er gewerkt worden want kwa boardspeed moet ze voor niet veel volk onderdoen.


Kjell was zaterdag helemaal niet in zijn nopjes met de limietwind. Met zijn 72 kg moet hij hard werken om gelijke tred te houden met de concurrentie. Als er niemand kan planeren valt dit nog mee wegen veel kracht, goede pomptechniek en een goede conditie maar eens de lichtgewichten in plané raken is het voor de heavies dubbele arbeid.


Zondag was het meer zijn weer en werden de puntjes terug gezet waar ze moeten staan voor Kjell. In de beide slalomheats vochten hij en Marc om de eerste plaats. Na twee heats was het 1-1. Dit is mits voldoende wind een heel spectaculaire discipline op de T293.


Op het einde van de dag was iedereen tevreden en met Kjell op 1 in de U17 (2de overall na Marc) en Imke als eerste Belg in de U15 is het weekend voor ons positief verlopen.