maandag 20 juli 2009

Stevige wind voor T293 BK2

Afgelopen weekend 18 en 19 juli 2009 werd in Westende de 2de manche tellende voor het BK 2009 gevaren. Volgens de weersites konden we rekenen op een 15 knopen wind uiteindelijk zaten we bijna steeds tussen de 20 en 30 knopen uit het ZW. Op zaterdag stond er een stevige swell waarmee meerdere kids problemen hadden. Verschillende keren heb ik moeten gaan helpen om ze samen met hun materiaal heelhuids op het strand te zetten. Ook vorig jaar heb ik dit gedaan maar toen stond ik er in short en sweat terwijl ik nu een neopreen pak aanhad ( veel comfortabeler dus).

Op zaterdag werd er een slalomparkoers uitgelegd waarbij men telkens twee rondjes moest varen. De vijf gevaren manches werden door BEL21 met overmacht gewonnen voor Jort(NED 707) en Clint(BEL48) en Jonas(BEL 112). Ook Andrea was goed aan het presteren.
Voor Imke was het allemaal wat te heftig de 1 a 2 meter hoge swell was net te krachtig om met een klein tuigje door te raken, toch wist ze nog enkele manches tot een goed einde te brengen.
Kortom een mooie wedstrijddag met de nodige schades ook.


Ook voor zondag werd er een mooie wind voorspeld. In de toenemende wind werden er eerst drie coursraces gevaren wederom allemaal gewonnen door Kjell.Met zeer veel voorsprong finishte Kjell na ongeveer 12 minuten terwijl de laatsten er meer dan 30 minuten over deden, kwestie van het niveau verschil aan te tonen. Maar iedereen heeft het recht om het te leren en dat is ook de reden dat ik in het water ga om de kids te helpen en schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Ook Imke voer enkele goede Courseraces maar toen na de middag de wind enorm opkwam en men besliste om weer te gaan slalommen moesten er velen noodgedwongen afhaken wegens te ruw en te heftig. In race 9 maakte Kjell het enige schoonheidsfoutje van het weekend aankomend op het strand met 100 mùeter voorsprong stapte hij 50 meter te vroeg van zijn board en een wakkere achtervolgende Jort voer door tot de vin in het zand stak. De twee spurtten tot op de finishlijn en daar waren de meningen verdeeld wie er als eerste op het blad kwam. De wedstrijdleider besliste dat Jort eerste was en zo geschiedde. Kjell leert hieruit dat de prijs aan de finish wordt uitgedeeld en niet 50 m ervoor.
In de laatste manche zette Kjell de puntjes op de i en voer iedereen uit het zicht.


Onze beide kids hebben prachtige prestaties geleverd en daar zijn wij fier op.
meer foto's op de webalbum
Meer aktiefoto's thanks to Davy Suys van WSC ALLEMAN

grtzs pat