maandag 21 september 2009

Zij deden het Beide


Imke op de tweede stek naast Joris (ned1111) en op 3 edouard(bel104)


Kjell als Belgisch Overall kampioenmag met champagne spuiten

Afgelopen weekende had de afsluitende wedstrijd van het BK plaats te oostduinkerke.Eolus was niet van plan enige medewerking te tonen dit weekend. Vooral op zaterdag was het niet surfbaar. De uitstel vlag ging smorgens de hoogte in en kwam niet meer naar beneden.


Op zondag morgen stond er een magere 8 knopen wind niet Kjell zijn ding dus maar wel die van Imke. Imke was eigenlijk al een hele tijd iets aan het uitbroeden want ze heeft tijdens de vakantie dikwijls gevraagd hoeveel punten ze moest ophalen om eerste belg onder 15 te worden. Dus wat doet IMKE ze vaart een 2 en een 4. Lekker vooraan tussen de lichtgewichten. Kjell die twee 5 voer feliciteerde zijn zus en zei direct dat er voor hem niemand gepompt had hetgeen door Jort beaamd werd.De beide manches werden door Jonas gewonnen.


Na de middag ging de windschuif toch op een kier en er werden ongeveer 13 knopen gemeten, Iets andere omstandigheden dus. Kjell maakte zijn kopke schoon en voer regelrecht naar nar 1 zonder om te kijken naar eender wie , manche 4 was een kopietje van 3 en Kjell sluit zijn T293 carriere af met twee bullets.


Imke verging het in M3 iets minder,door een duik miste ze haar start maar vocht toch terug naar een 14 de stek. In de 4 strande ze op plaats 11. Hierdoor kon ze toch eerste Belg worden in de U15 klasse.


Uiteindelijk hebben we een mooi T293 seizoen gehad met deelname aan tal van Internationale wedstrijden zoals het EK in Lacanau(Frankrijk, WK in Weymouth (Groot Brittaniƫ) en andere. Ook de Belgische wedstrijden mochter er zijn met meer dan 40 deelnemers en diverse condities :weinig wind vlak water tot 30 knopen wind met golven van 2 meter.


Dit is dus een beeld dat je niet meer zal zien Kjell die zijn T293 setje de kant op draagt

grtzs pat