zaterdag 2 januari 2010

Cadiz dag 10


New Yearsday racing voor de Techno klasse U15 en U17, dit zijn duidelijk de belangrijkste T293 klassen op dit EK.eker de U17 omdat hier de tickets voor de YOG worden verdeeld. de organisatie laat hier wel wat te wensen over. Vandaag had men gerust de twee wedstrijdbanen kunnen leggen zodat iedereen had kunnen racen:3 a 4 beaufort met een kleine swell geven perfecte raceomstandigheden. Niet dus enkel de U17 en U15 het water op en de RSX hebben hun eigen baan gelegd voor een practicerace.

Imke is dus voor het eerst in actie gekomen en dat ging zeker in de eerste en 3de race vrij goed:een 5de,12de?! en een 8ste stek waren voor haar weggelegd. Als ze zich kan blijven concentreren gedurende de serie zit er zeker meer in.

In de U17 girls was Andrea aan het werk, een beetje getroffen de het virusje dat hier onder de surfers ronddwaalt(buikkrampen) waren de eerste twee racen van de dag minder maar in de derde ging het haar weer beter af ze scoorde een 22ste,24st en een 14de).

De tijdelijke resultaten vind je hier

De raceboards en RSXers hadden zoals reeds gezegd geen officieel programma maar daar lieten de heren en dames zich niet door kennen en om de organisatie hun ongenoegen te laten kennen werd er mede door het Franse team een oefenbaan gelegd zodat er toch wat geraced kon worden.

Verschillende meldingen reeds van materiaal dat plotseling vleugels krijgt of spontaan verdwijnt (vinnen, trimsystemen, zeilen ed zijn hier al ongewenst van eigenaar veranderd) opletten dus en trailer en auto gesloten houden.

Met nog twee racedagen voor de boeg,vandaag lowwind morgen terug 4 a5 beaufort, zit het er weer bijna op.

grtzs pat