dinsdag 20 april 2010

Wedstrijd Duinkerken


Na een lange en zware trainingsweek hebben onze helden nog eens deelgenomen aan een wedstrijd. Voor de RSx begon deze op vrijdag voor onze jongere windsurfers op zaterdag. Vrijdag had de wind nog wat energie over van de afgelopen week en met 18 knopen begonnen ze eraan. Met een mooie opbouwende reeks 8-5-3-2 wist Kjell zich aan het einde van de dag op een mooie 4de stek te plaatsen.

Voor de overige twee wedstrijddagen gaven ze een povere 7 a 8 knopen af welk zeker niet in het voordeel van Kjell was Low wind is zijn zwakke punt waar hij nog wat aan moet werken, zeker ook met de Low wind raceboards als tegenstanders Een terugval in het klassement was het gevolg.

Imke wist op zaterdag met de regelmaat van een klok plaats 10 te bemachtigen. Op zondag een goede eerste manche, een soepje in de tweede start waarne zij terug 15 plaatsen naarvoor vocht (goede fightingspirit) en een te goede kanonstart in de laatste manche van het weekend. Door een BFD werd ze voor die laatste manche uit de wedstrijd gehaald door de coach toen ze op een tweede stek lag, deze BFD duidt er op dat ze goed met de wedstrijd bezig is en er zeker voor gaat om die starts goed te nemen.

Al bij al was dit zeker een leuk weekend ware het niet dat er weer eens wat commotie was toen bleek dat er iemand in een verkeerde leeftijdscategorie was ingeschreven en daar probeerde het klassement te winnen (even de leeftijdscategorie├źn nakijken voor je inschrijft kan zeker geen kwaad).

Imke 1st miniem Girls samen met Andrea 1st cadet Girls en trainer Pieter