woensdag 30 maart 2011

New start

Na een superdrukke winter zijn we er weer aan begonnen de voorbereidingen voor een nieuw seizoen waarbij de lat weer bijzonder hoog gelegd wordt. Niet dat we in de winter stilgelegen hebben maar de specifieke training is terug begonnen.
Imke heeft tijdens de afgelopenkrokus stage laten zien dat ze wel uit het goede hout gesneden is. Op een klein akkefietje na is de stage voor haar en William heel goed verlopen. Met hun twee├źn op de T293 hielden ze de twee RS:xn meestal achter zich, nietegenstaande deze een zeil van 8.5m² en 9.5m² hadden. Toen Sigrid zelf meetrainde waren de girls 1 en 2.

dag 2 kondigde zich vrij winderig aan met vlagen over de 30 knopen.Waven dan maar, voor Imke de eerste keer dat ze zich echt in de branding storte met een windsurfsetje maar zoals de foto's duidelijk tonen staat zij ook hier haar mannetje, in het begin nog wat onwennig later al veel meer op haar gemak stoof ze tussen de brekers over en weer


Kjell zoekt een nieuwe uitdaging en zal gaan deelnemen aan Formula en slalom wedstrijden. De concurentie is hier groter en hopelijk zal hij de steile curve die hij volgde voor de RS:x terug kunnen opnemen en zo beter worden, sparringpartners van gelijk niveau zijn reeds gecontacteerd (he Jonas) om er samen terug de pees op te leggen zoals in 2009 toen er voor elke meter geknokt moest worden. In het windsurfen is het zoals in elke sport je hebt goede sparring partners nodig om ergens te komen zodat ze beiden hun limieten verleggen.


2010 beschouw ik persoonlijk als een verloren jaar. Net door dit gebrek aan elkaar oppeppen en pushen is er in die curve van Kjell een serieuze afvlakking geweest en door terug goed te gaan trainen hopen we die terug op te pikken.

grtzs pat