zondag 27 december 2009

Cadiz 27december 2009

Het begint te korten naar de wedstrijd. Gisteren nog geprobeerd om de boot die gereserveerd is voor de Belgen vroeger op het water te krijgen maar deze was nog niet in de haven aangekomen. Telkens het verwachte antwoord binnen een uurtje zal hij hier zijn. dat had het voor onze Belgische technosurfers eenvoudiger gemaakt. Met 4 samen de baai verkennen met boot is beter dan dit alleen te doen zonder begeleidende boot.

Gisteren zijn ze (de spaanse organisatie) begonnen met het aankleden van de haven tenten en vlaggen toch blijf ik mijn twijfels hebben over de vlotheid waarmee enkele honderden surfers door de 50 meter brede opening in de haveningang moeten,winddraaiingen en golven maken dat er niet simpeler op.

Andrea en Imke hebben gisteren met twee een voor en namiddag sessie gedaan. in de voormiddag was er een lichte wind die in combinatie met de deining een appart vaargevoel geeft. Na de middag trok de wind aan en zorgde voor planeer omstandigheden.
Kjell is in de morgen met Zijn Nederlands maatje wat gaan rondknallen en na de middag hebben ze samen met het nederlandse RSXdamesteam en Marc een zware training afgehandeld.Ze zijn heel de baai overgestoken tot aan de monding waar echt 4 a 5 meter hoge deining binnen kwam om daar ups en downs te gaan varen.'s Avonds was Kjell volledig op (ook de dutchies trouwens).
We kwamen ook nog een vreemde bezoeker tegen,enkel te hopen dat ze niet met tevelen komen.
Meer foto's vind je natuurlijk in het album
Na de regen van de dag ervoor en smorgens was het zonnetje in de namiddag een welgekome verademing eindelijk eens droog en alle natte spullen even kunnen luchten.
wij kijken echt uit naar de komst van de trainer zodat de 4 belgische technosurfers ook verder de baai in kunnen.
Gisteravond nog even de stad ingetrokken om een restaurantje te doen maar dat viel dik tegen alles gesloten op een uitstekende Pizzatent achter de hoek na, verder is Puerto Sherry een niet zo pittorske stad in de schaduw van de havenstad Cadiz (de kranen ed aan de overkant van de baai op de foto's).
grtzs pat

grtzs pat