donderdag 31 december 2009

Cadiz dag 8


RSX 8.5 voor licht weer


Gisteren onverwacht mee op het water gegaan waar ik dacht leuke foto's te kunnen maken maar eenmaal op het water durfde ik de camera niet te nemen daar er continue golven over de boot sloegen dus jullie zullen het moeten doen met een mondeling verslag.
De U17 boys hebben gisteren 3 manches gevaren waarin de nederlander goed gepresteerd hebben, hierin varen geen belgen. De RSX , Raceboarders en Techno open werden ook het water opgestuurd naar hun "race arena" op dit stuk water stond een immens hoge swell waar golfsurfers het water van in de mond zouden krijgen. Mast hoog(rsx mast is 5meter) met vette brekers tussen en een kleine 100 man op het water :RSX man ,RSX woman,Raceboard youth (hierin zit Kjell) en masters en de Techno open.Het werd voor velen een harde en zware dag. Van de 9 ingeschreven Techno open surfers hbben er 3 gestart de rest weggespoeld, bij de rsx en raceboarders zag je het deelnemers veld manche na manche kleiner worden. Enkel de besten bleven op het water en konden hun parcoursen varen. In deze vette swell sprongen de RSX metershoog net of het waveboards waren. Voor de wedstrijdsurfers was de wachttijd tussen de manches echter lang en vermoeiend, even in de coachboot en je setje wat laten dobberen was de enige optie om tot rust te komen en de spieren even te ontspannen.
Vele deelnemers kloegen dat er enorm veel troep rondreef en idd wij zagen vanuit de rib een treinbalk voorbijdrijven,knal daar maar eens op met je setje.
Kjell heeft gisteren een dijk van een wedstrijd gevaren en staat momenteel op de 8ste stek net achter Kiran en Sam(wereldkampioen techno2009) dus goed bezig zeg ik.
De resultaten spreken boekdelen natuurlijk.
Ook bij de Technogirls werd er gisteren geraced en ook zij moesten door de hel om hun wedstrijdbaan te bereiken. Daar was het kwa swell rustiger met 2meter golven maar wel nog een chop er bij. Tijdens de eerste start procedure trok er nog even een frontje over met de enige bui van de dag tot gevolg en een uitstel. Na dit oponthoud konden de girls hun kampioenschap op gang trekken. Andrea beet goed van zich af en staat momenteel op de 15de plaats. In de volgende races zal ze zeker nog wat meer focussen als de stress er een beetje af en zal ze zeker nog plaatsen stijgen.
Bij de U15 wordt er om veiligheids redenen nog niet gevaren zij zitten wel te balen op de kant maar beter zo dan in de problemen geraken in de monsterswell.

voor vandaag 31 december verwacht men weer tegen de 30 knopen en golven tot bijna 6 meter.
We zullen zien wat de wedstrijdleidin doet maar de rerve dag van morgen zullen ze zeker nodig hebben om de U15 te laten varen zeker nu er minder wind voor morgen opstaat.

RSX 8.5 voor meer wind


grtzs pat